Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 

http://www.lepotaizdravlje.rs, 08.10.2009.

Emina Jahović postala je zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke koju je pokrenula fondacija Nj.k.v. Katarine Karađorđević.

Juče je u Belom dvoru promovisana akcija, a pevačica je rekla da ima veoma razvijenu svest o značaju preventivnih i redovnih pregleda s obzirom na to da potiče iz lekarske porodice. „Svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest meseci. Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju deo kulture življenja", poručila je Emina.

www.srpskacafe.com 07.10.2009.

Emina Jahović zaštitno lice u kampanji za prevenciju raka dojke

Poznata pop-pjevačica Emina Jahović postala je zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke, koju provodi Fondacija princeze Katarine Karađorđević.

Obraćajući se gostima u Belom dvoru u Beogradu, princeza Katarina je zahvalila svima koji daju podršku u borbi protiv raka dojke - saopšteno je iz Kancelarije Karađorđevića. -Izuzetno je važno da svi zajedno radimo na podizanju svesti o borbi protiv raka dojke. Apelujem na sve žene da nam pomognu u ovoj borbi tako što će voditi računa o sebi i ići na redovne preglede, dodala je ona. Emina Jahović je rekla da svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest mjeseci. Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju deo kulture življenja, poručila je poznata pjevačica.

Ona je dodala da su žene u Srbiji danas u prednosti zbog veće dostupnosti i opremljenosti zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti preventivne preglede i rano dijagnostifikovanje ove bolesti.

U Srbiji svake godine ima 4 000 novooboljelih žena, a rak dojke predstavlja 25 odsto svih malignih tumora u Srbiji.

Svet online 08.10.2009.

Emina Jahović zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke

Izvor: "Blic"

Emina Jahović postala je zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke koju je pokrenula fondacija Nj.k.v. Katarine Karađorđević. Juče je u Belom dvoru promovisana akcija, a pevačica je rekla da ima veoma razvijenu svest o značaju preventivnih i redovnih pregleda s obzirom na to da potiče iz lekarske porodice. „Svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest meseci. Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju deo kulture življenja”, poručila je Emina.

Vijesti BIH, 07 10. 2009

Poznata pop-pjevačica Emina Jahović postala je zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke, koju provodi Fondacija princeze Katarine Karađorđević.

Obraćajući se gostima u Belom dvoru u Beogradu, princeza Katarina je zahvalila svima koji daju podršku u borbi protiv raka dojke - saopšteno je iz Kancelarije Karađorđevića.

"Izuzetno je važno da svi zajedno radimo na podizanju svesti o borbi protiv raka dojke. Apelujem na sve žene da nam pomognu u ovoj borbi tako što će voditi računa o sebi i ići na redovne preglede", dodala je ona.

Emina Jahović je rekla da svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest mjeseci.

"Preskočite jedan shoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju dio kulture življenja'', poručila je poznata pjevačica.

Ona je dodala da su žene u Srbiji danas u prednosti zbog veće dostupnosti i opremljenosti zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti preventivne preglede i rano dijagnostifikovanje ove bolesti.

Vebsajt B92, 8.10.2009.

Emina Jahović zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke predstavljena u Belom Dvoru

Beograd, 7. oktobar 2009 – Fondacija Nj.K.V. Predstavila je g-đu Eminu Jahovic, našu čuvenu pop pevačicu, koja će biti novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke danas u Belom Dvoru.

Tim povodom, novinarima su se obratili: Dr Tomislav Stantić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, Prof. Dr Aleksandra Novakov Mikić, direktor klinike za ginekologiju i Gradski sekretar za zdravstvo Novog Sada, dr Ana Jovićević, Šef odeljenja za epidemiologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, mr Gordana Zalad, profesor engleskog jezika na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, i osoba koja je pobedila rak dojke i g-da Emina Jahovic, naša cuvena pop zvezda, i novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke Fondacije Princeze Katarine.

Obracajući se novinarima i gostima u Belom Dvoru, Nj.K.V. Princeza Katarina je naglasila: Želim da se zahvalim svima koji su danas sa nama da daju podršku u borbi protiv raka dojke. Izuzetno je važno da svi zajedno radimo na podizanju svesti o borbi protiv raka dojke. Apelujem na sve žene da nam pomognu u ovoj borbi tako što će voditi računa o sebi i ići na redovne preglede.

Nakon Princeze novinarima su se obratili dr Tomislav Stantić, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, prof. dr Aleksandra Novakov Mikić, direktor klinike za ginekologiju i Gradski sekretar za zdravstvo Novog Sada, dr Ana Jovićević, Šef epidemiologije na Institutu za Radiologiju i Onkologiju Srbije, mr Gordana Zalad, viši profesor engleskog jezika na fakultetu političkih nauka i osoba koja pobedila rak i g-đa Emina Jahović, naša čuvena pop zvezda, i novo zaštitno lice kampanje za prevenciju raka dojke Fondacije Nj.K.V. Princeze Katarine.

Dr Stantić je naglasio važnost zajednice akcije i zahvalio se Nj.K.V. Princezi Katarini na naporima koje ulaže na polju borbe protiv raka dojke u okviru kampanje „Srbija protiv raka“. „Na ovom polju postignuti su očigledni rezultati. Srbija sada ima dva mobilna digitalna mamografa, jedan koji je obezbeden zahvaljujući medijskoj kampanji koju je pokrenula RTV B92 i drugi koji je Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine obezbedila zahvaljujući grantu koji je dobila od Stavros Nijarhos Fondacije i koji je poklonjen Kliničkom centru Niš. Zahvaljujući ovakvim akcijama u Srbiji će se sigurno povećati broj rano otkrivenih slučajeva raka dojke, što će sigurno dovesti i do smanjenja stope smrtnosti od ove bolesti u našoj zemlji.“

Prof. Dr Novakov Mikić istakla je važnost ovakve kampanje koja pod istom kapom okuplja sve značajne partnere koji se bore za podizanje svesti javnosti o važnosti preventivnih pregleda i ranom otkrivanju raka dojke.

Dr Jovićević je podsetila da u Srbiji svake godine ima 4000 novoobolelih žena i da rak dojke predstavlja 25% svih malignih tumora u Srbiji.

Emina Jahović, naša čuvena pop zvezda, i novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke Fondacije Princeze Katarine rekla je da ima veoma razvijenu svest o značaju preventivnih i redovnih pregleda s obzirom da potiče iz lekarske porodice. „Svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest meseci. Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju deo kulture življenja“ poručila je g–đa Jahović i dodala da su žene u Srbiji danas u prednosti zbog veće dostupnosti i opremljenosti zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti preventivne preglede i rano dijagnostifikovanje ove bolesti.

Profesorka Zalad, žena koja je preživela rak dojke naglasila je koliko je značajno sačuvati čvrst i pozitivan stav i poručila da je rak dojke ukoliko se na vreme otkrije izlečiva bolest.

RTS 7.10.2009.

Emina Jahović u kampanji protiv raka dojke

Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, poručuje pevačica Emina Jahović, novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke Fondacije princeze Katarine Karađorđević.

Fondacija princeze Katarine Karađorđević predstavila je u Belom dvoru pop pevačicu Eminu Jahović kao novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke.

Obraćajući se novinarima i gostima, princeza Katarina je naglasila da je „veoma važno da svi zajedno radimo na podizanju svesti o borbi protiv raka dojke", apelujući na sve žene da pomognu u toj borbi tako što će voditi računa o sebi i ići na redovne preglede.

Novo zaštitno lice kampanje prevencije raka dojke Fondacije princeze Katarine, Emina Jahović rekla je da ima veoma razvijenu svest o značaju preventivnih i redovnih pregleda s obzirom na to da potiče iz lekarske porodice.

„Svaka žena mora imati vremena za pregled jednom u šest meseci. Preskočite jedan šoping, frizera ili kozmetičara i idite na pregled, jer je briga o zdravlju deo kulture življenja", poručila je poznata pevačica.

Prema njenim rečima, žene u Srbiji danas su u prednosti zbog veće dostupnosti i opremljenosti zdravstvenih ustanova u kojima je moguće obaviti preventivne preglede i rano dijagnostikovanje ove bolesti.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Tomislav Stantić je naglasio važnost zajedničke akcije, zahvalivši princezi Katarini na naporima koje ulaže u borbi protiv raka dojke u okviru kampanje „Srbija protiv raka".

Srbija je u poslednjih godinu dana dobila dva mobilna digitalna mamografa.

Doktor Stantić je istakao da će se, zahvaljujući takvim akcijama, u Srbiji sigurno povećati broj rano otkrivenih slučajeva raka dojke, što će nesumnjivo dovesti i do smanjenja stope smrtnosti od te bolesti u državi.

Direktor klinike za ginekologiju i gradski sekretar za zdravstvo Novog Sada doktorka Aleksandra Novakov-Mikić je ukazala na važnost kampanje koja pod istom kapom okuplja sve značajne partnere koji se bore za podizanje svesti javnosti o važnosti preventivnih pregleda i ranom otkrivanju raka dojke.

Šef odeljenja za epidemiologiju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije dr Ana Jovićević podsetila je da se u Srbiji svake godine registruje 4.000 novih slučajeva i da rak dojke predstavlja 25 odsto svih malignih tumora u državi.

Mr Gordana Zalad, profesor engleskog jezika na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, koja je pobedila rak dojke, istakla je da je veoma značajno sačuvati čvrst i pozitivan stav i poručila da je rak dojke, ukoliko se na vreme otkrije, izlečiva bolest.


 
       
  Fondacija NJKV Princeze Katarine
Kraljevski Dvor 11040 Beograd Srbija
Tel:+381 11 306 4090 Fax:+381 11 306 4095 email: help@pkfond.rs
Copyright © 2001
Fondacija NJKV Princeze Katarine
Sva prava zadržana